Eylül 2013 arşivleri

Yazının yazıldığı tarih Tarih: 18 Eylül 2013  Yazının ait olduğu kategori Bölüm: Genel, Kültür Sanat  Yazının okunma sayısı Okunma: 3.306 views  Yazıya yapılan toplam yorum Yok.

Kuzey Kutbu uzun yıllardır merak ettiğim ve her fırsatta gitmeyi düşündüğüm yerlerin arasında en başında gelir. Gidebildim mi ? Hayır! 🙂

Kuzey Kutbu üzerine gitme isteğimin en büyük nedenlerinden biri halen hızlıca erimekte olan buzulları erimeden! görebilme şansına sahip olmak (belki 20 sene sonra hiç biri kalmayacak).. Bir diğer nedeni ise; beni büyüleyen Kuzey ışıkları. (şahsen bir gece eve giderken kuzey ışığı görseniz ve konuyu bilmiyorsanız cümleten imana gelebiliriz 🙂 )

not:  Fotoğraf çekmek ilgi alanız ise kuzey ışıklarını hayal gücünüze bırakıyorum 🙂

Bakınız Kuzey ışığı ;
kuzey ışığı 1

Kuzey ışıkları nedir diyecek olursak ;

Kuzey ışıkları, Dünya’nın manyetik kuzey ve güney kutup dairelerinde gözlenebilen bir gök olayı. Gökyüzüne bakıyorsunuz ve yeşilli morlu ışıklar gecenin karanlığında sanki dans ediyor, biri kayboluyor yenisi geliyor, sürekli bir takım renkler, ışıklar… Ve bunlar, “havada”. Bilgimizi bundan 1000 sene önce bilinenlerle kısıtlarsak, “yıldızların olduğu yerde” de diyebiliriz.

devamını oku
 
retrokitchenappliances.net