Nedir “Fiber İnternet” ?

Yazının yazıldığı tarih Tarih: 17 Temmuz 2013  Yazının ait olduğu kategori Bölüm: Teknoloji  Yazının okunma sayısı Okunma: 2.417 views  Yazıya yapılan toplam yorum Yok.

Son zamanlarda içerisinde mutlaka TV ya da reklam tabelaların da (toplu taşıma araçlarında bile karşınıza çıkmış olabilir) bu terimi oldukça sık duymaya başladık. Ancak eğer internet sistemleri ile aramız o kadarda iyi değilse bunun tam olarak ne anlama geldiğini bilmemenize şaşırmamak gerek. Fiber internet, internet altyapısının fiber kablolar ile sağlanmasına denir.

 

 Ülkemizde internetin kullanımından bu zaman kadar geçen süreç içerisinde internet aktarımı bakır kablolar ile sağlanmıştır. Ancak artık yeni nesil internet sisteminde bu bakır kablolardan kurtuluyoruz ve fiber kablolar ile altyapıya ulaşıyoruz. Peki, bu fiber kablolar ile birlikte gelen fiber internet biz internet kullanıcılarına ne avantajları sağlayacaktır.

Normal şartlarda bakır kablo ile edilen hızın ortalama olarak en az 8 ya da 9 kat kadar daha büyük bir hıza yükselişi olacaktır. Bu da takdir edersiniz ki şuanda düşündüğümüz de gerçekten bize oldukça etkileyici ve muazzam geliyor. Henüz tüm yurt genelinde fiber kullanılmaya başlanamamış olsa da çok kısa süre içerisinde öyle görünüyor ki ülkemizin tamamı fiber internet altyapısına geçiş yapacaktır.

 
Facebook'ta paylaş   Twitter'da paylaş   Besleme | RSS

Yorumlar

Henüz yorum yok.

retrokitchenappliances.net