Ocak 2014 arşivleri

Yazının yazıldığı tarih Tarih: 22 Ocak 2014  Yazının ait olduğu kategori Bölüm: Genel, Teknoloji  Yazının okunma sayısı Okunma: 4.394 views  Yazıya yapılan toplam yorum Yok.

gopro-hero3GoPro Hero 3 yazılım güncellemesi nasıl yapılır diye düşünüyorsanız bu yazım tam sizin için.

GoPro Hero 3 Kameranın en çok şikayet edilen problemleri bildiğiniz üzere donma sorunu, kayıt anında donarak kararsız bir duruma geçmesiydi, bu durumdan kurtulmak için ise yapılacak tek şey bataryanın çıkarılması ve takılmasıydı. GoPro firması bu sorunların çözümünü basit bir software update ile çözmüş durumda.

devamını oku
 
Yazının yazıldığı tarih Tarih: 20 Ocak 2014  Yazının ait olduğu kategori Bölüm: Genel, Güvenlik, Teknoloji, Web  Yazının okunma sayısı Okunma: 2.513 views  Yazıya yapılan toplam yorum Yok.

“Devlet tarafından atanmış bir kurumun İnternet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklayacaklara aykırıdır. Web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. Kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. Bu güçleri ve imkanları mevcuttur. Bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. Halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. Ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. Bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. Devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.”

ek$i

devamını oku
 
Yazının yazıldığı tarih Tarih: 18 Ocak 2014  Yazının ait olduğu kategori Bölüm: Kültür Sanat, Notlarım, Teknoloji  Yazının okunma sayısı Okunma: 2.868 views  Yazıya yapılan toplam yorum Yok.

Zaman Tüneli


Uzaya baktığınızda gördüğünüz sadece uzay değil, aslında bir zaman tünelidir. Örneğin şu an Dünya’dan 65 milyon ışık yılı uzakta olan bir uzaylı Dünya’yı seyrediyor olsaydı, büyük olasılıkla şu an dinozorları görüyor olurdu.

devamını oku
 
Yazının yazıldığı tarih Tarih: 18 Ocak 2014  Yazının ait olduğu kategori Bölüm: Online Oyun, Web  Yazının okunma sayısı Okunma: 11.956 views  Yazıya yapılan toplam yorum 11 yorum

Merhaba,

CSKonsolu’nun PHP kontrol panelini paylaşıyorum ve inşallah yararlı olması dileğiyle. Kurulum ve Yapılandırma hakkında aşağıda yorum atarak yardım isteyebilirsiniz.

devamını oku
 
Yazının yazıldığı tarih Tarih: 18 Ocak 2014  Yazının ait olduğu kategori Bölüm: Online Oyun  Yazının okunma sayısı Okunma: 10.962 views  Yazıya yapılan toplam yorum 11 yorum

Merhaba Arkadaşlar,

Sizlere hazır dosyaları kullanarak Counter-Strike 1.6 FullMod Linux Server kurulumunu göstereceğim. Öncelikle temin edeceğimiz dosyalara göz atalım.

devamını oku
 
Yazının yazıldığı tarih Tarih: 17 Ocak 2014  Yazının ait olduğu kategori Bölüm: Online Oyun  Yazının okunma sayısı Okunma: 34.698 views  Yazıya yapılan toplam yorum 47 yorum

Sizlere CSKonsolu’nun hazır files’ını kullanarak linux kurulumunu göstereceğim. Öncelikle teğmin edeceğimiz dosyalara göz atalım.

Counter Strike 1.6 Server Files
http://www.harunbudun.com/dosyalar/cspro.tar.gz

Şimdi SSH’a bağlanalım ve sırasıyla şu komutları yazalım.

1- cd /home
2- mkdir server
3- cd server
4- wget http://www.harunbudun.com/dosyalar/cspro.tar.gz
5- tar zxvf cspro.tar.gz

Çıkan klasörde “pro” tüm counter strike dosyaları bulunmaktadır 1500 tane falan map mevcut ama CSKonsolu reklamları mevcut düzenlemeye fırsatım olmadı herkesin yararlanması dileğiyle…

devamını oku
 
Yazının yazıldığı tarih Tarih: 16 Ocak 2014  Yazının ait olduğu kategori Bölüm: Teknoloji, Web  Yazının okunma sayısı Okunma: 2.877 views  Yazıya yapılan toplam yorum Yok.

WordPress-Manuel-Upgrade-İşlemi_emresupcin

Bu yazımda wordpress’i manuel olarak nasıl güncelleriz onu anlatmak istiyorum. Öncelikle şunu da belirteyim ki WordPress Türkçe sürümü güvenlik ve bakım sürümü, dün gece itibari ile panellerinize düştü. Güncelleme yapmadan önce yedek almanızı tavsiye ediyorum. Ne olur ne olmaz işinizi sağlama alın. Aslında wordpress güncelleme uyarısı admin panelleriniz de yer alıyor ve isterseniz tek tuş ile güncelle deyip güncelleme işlemini başlatabiliyorsunuz ancak başarısızlıkla sonuçlanması da olası bir durum olduğundan ben manuel olarak güncellemenizi tavsiye ederim.

devamını oku
 
Yazının yazıldığı tarih Tarih: 9 Ocak 2014  Yazının ait olduğu kategori Bölüm: Genel, Notlarım, Teknoloji  Yazının okunma sayısı Okunma: 4.116 views  Yazıya yapılan toplam yorum Yok.

1545668_521365774638023_1598189088_n“Dünyanın en sessiz yeri Steven Orfield tarafından oluşturulan bu oda.Burada ses düzeyi -9 desibeldir.Bu odada kimse 45 dakikadan fazla kalamadı. Belli bir süre sonra kalp atışınızı damarlarınızdaki kanın akışını bağırsaklarınızın seslerini duyuyorsunuz.Esas işin kötü yanı 25. dakikadan sonra sessizlik nedeni ile iç kulaktaki denge merkezi devre dışı kalıyor ve ayakta duramıyorsunuz oturmak zorundasınız sessizliğin gücü bu, insan garip bir varlık.”

devamını oku
 
Yazının yazıldığı tarih Tarih: 5 Ocak 2014  Yazının ait olduğu kategori Bölüm: Genel, Kültür Sanat, Notlarım, Teknoloji  Yazının okunma sayısı Okunma: 3.730 views  Yazıya yapılan toplam yorum Yok.

“Antik Çin mezarında bulunan bu yüzük şeklindeki saatin, araştırmalar sonunda 400 yıllık olduğu anlaşıldı. ”

349173-iste-bilim-dunyasini-sallayan-o-buluntu-52c9a4c4f1900

“Olayın ilginç yanı bulunan yüzük şeklindeki saatin arka yüzünde ‘Swiss’ yani ‘İsviçre’ yazmasıydı. 400 yıl önce İsviçre ismiyle bir şehir olmadığını, ve yüzük şeklinde saatlerin de olmadığını hesaba katarsak, bu olayın ilginçliğini bir kat daha artırıyor. Saatin 10:06’da durmuş vaziyette. Saatin zaman yolculuğu yapıp, eski devirlere gidebileceği konuşuyor.”

devamını oku
 
Yazının yazıldığı tarih Tarih: 3 Ocak 2014  Yazının ait olduğu kategori Bölüm: Genel, Teknoloji, Web  Yazının okunma sayısı Okunma: 3.145 views  Yazıya yapılan toplam yorum Yok.

Merhaba,

Google Chrome uygulama oluşturulması ile ilgili olarak bir makale yayınlamayı düşündüm. Kendim için uzun süredir yapmayı planladığım app’ı yaptıktan sonra anladım ki Google Chrome  uygulaması yapmak çok ama çok kolay 🙂

Alıntıdır;

chrome-uygulamalar-sayfasi

Şimdi yukarıda fotoğrafı yer alan uygulamalar oluşturup tarayıcımızda yeni sekme açtığımızda en çok ziyaret ettiğimiz sitelere ulaşabileceğiz. İstediğimiz kadar site için bu şekilde uygulama oluşturabiliriz.

İlk olarak bir adet üzerinde değişiklik yapmanız için dosyaları şu adresten indirin.

İndirdiğiniz dosyanın içindeki;

_locales

128.png

manifest.json

Dosyalarını yeni bir klasör açıp içine çıkartın.

devamını oku
 
retrokitchenappliances.net